Притеснявате се дали вашите Howard Leight антифони не са имитация? Ето някои белези, по които лесно може да разберете дали вашите са оригинални.

Howard Leight са едни от най-популярните и продаваните активни антифони, но за съжаление броя на фалшивите расте, затова написахме това подробно сравнение и направихме снимки за да може лесно всеки да разбере дали е закупил имитация и да предпазим от такава тези, които смятат да се снабдят с антифони Howard Leight Sport Impact..

На пръв поглед оригиналният продукт и фалшификата си приличат и ако нямаме и двата пред себе си за сравнение е лесно да се подведем. Имитациите, които срещаме на българския пазар към момента се различават първо и най-лесно по опаковката. ОРИГИНАЛНИТЕ Howard Leight Sport Impact винаги са в блистер или в гланцирана и брандирана кутия, а фалшификата е в обикновена картонена кутия. Гледахме обаче ревюта, че на американския пазар, вече има и имитации в блистер, така че може би е въпрос на време да се появят и на нашия пазар.

Лентата за глава

Един от отличителните белези на фалшивите антифони е лентата за глава. Оригиналните са с плитък релефен надпис Howard Leght by Honeywell и лого на фирмата. Фалшивите от своя страна са с много лъскава кожена лента и доста по-дълбок и релефен надпис.

Печат на слушалките

Качеството на напечатаните надписи е доста по-добро при оригиналните Howard Leight Sport Impact. Цветовете на шрифта при имитацията са по-светли. На места може да се види разливане на мастилото при по-внимателно вглеждане. Надписите със ситен шрифт са по-нечетливи.

Въртящият бутон за регулиране силата на звука при оригиналните Howard Leight Sport Impact е матов, а при имитацията е лъскав и по-различен релеф.

Отново разликата в качеството на отпечатаният текст е видима.

Следваща разлика можем да намерим в хигенните уплътнители на слушалките. При оригиналните Howard Leight те са по-релефни, малко по-тънки, докато при имитацията са по гладки и лъскави. Оригиналните антифони Howard Leight Sport Imact са с печат за сертифициран EU продукт и знак за рециклиране, които при фалшификата липсват.

Гумените покрития на имитацията също са с различен релеф.

Нека сега сравним антифоните и във вътрешното устройство..

След сваляне на капачките на слушалките са налице доста по-забележими разлики. Виждаме различни микрофони, но най-много ни прави впечатление пълното отсътвие на пяната осигуряща по-добра звукоизолалция около микрофона на фалшификата. Оригиналният продукт е закрепен с 3 винта, докато при имитацията са 2. Платката на оригиналните Howard Leight антифони е със скъпо златно покритие, докато при имитацията е използвано по-евтино сребърно покритие.

Жиците са много по-стабилно споени при оригиналните Howard Leightантифони. На долната снимка може да видите още по-нагледно отсъстващата пяна при фалшификата. Съществена разлика е, че всички оригинални антифони имат QR code (в дясната част на пластината), докато при фалшификата той липсва.

Прави впечатление отъствието на горещо лепило върху свързването на кабелите към пластините за батериите при фалшивите антифони. Това води до по-висок риск от разпояване.

Контрол на звука

Тук има огромна разлика. Антифоните изглеждат доста идентични на вид, но усещането при ползване е съвсем различно. Звука при фалшивите антифони е песъчлив и твърд, сякаш има пясък в него, докато при оригиналните е гладък и без смущения.

Качество на звука

След като пробвахме и двата антифона, можем да кажем, че е очевидно, че компонентите използвани в имитацията са с доста по-ниско качество. Говорителите на фалшификата „кликваха“/щракаха постоянно, вероятно поради електрическо смущение причинено от неизолираните жици. Открих, че десният говорител е с доста по-нисък звук от левия, независимо от направената настройка на звука.

За съжаление оригиналните и фалшивите антифони изглеждат доста идентично и както писахме по-горе е лесно да се заблудите, ако не държите и двата в ръце. След като вече сте прочели статията следете за дребните детайли и ако се усъмните в автентичността им по-добре не купувайте, имитациите не се доближават дори малко до качеството на оригиналните Howard Leight Sport Impact антифони.

Ако смятате, че статията е била полезна и информативна за Вас, споделете я за да предпазите и други колеги от покупка на фалшиви продукти предлагани от недобросъвестни търговци.

Напомняме, че ние сме официален вносител на антифони Howard Leightи с покупка от нашият магазин ще получите гарантирано оригинален продукт с 2 години гаранция!

Наслука!